blank header

 

Communicatie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

 

Communicatie is een activiteit waarbij wij betekenissen uitwisselen door op elkaars signalen te reageren. Het Latijnse woord communicare slaat terug op "iets gemeenschappelijk maken". Met andere woorden: Bij communicatie wordt informatie met elkaar gedeeld met als doel om er samen wat aan te hebben. Dit omvat overigens ook handelingen want door gedrag worden eindeloos veel betekenissen kenbaar gemaakt. 

Omdat communicatie in velerlei vormen voorkomt maar ook nog eens heel erg aan de perceptie van zowel zender als ontvanger onderhevig is, dienen wij rekening te houden met de zogenaamde communicatiemuur. Deze muur geeft het navolgende aan:

  • Bedoeld is niet hetzelfde als gezegd
  • Gezegd is niet hetzelfde als gehoord
  • Gehoord is niet hetzelfde als begrepen
  • Begrepen is niet hetzelfde als akkoord
  • Akkoord is niet hetzelfde als gedaan

Uiteindelijk is het vooral de bedoeling dat wij elkaar begrjpen, van daaruit kan dan verder gedacht en gehandeld worden waarbij andere factoren (denk aan bijvoorbeeld; bereidheid) van invloed zullen zijn op de uitkomst. Om te zorgen dat we onderlinge communicatie zoveel mogelijk op elkaar af stemmen maken wij gebruik van een simpel en effectief ezelsbruggetje: AAUA

  • Afstemmen
  • Afspreken
  • Uitspreken
  • Aanspreken

Wij ondersteunen mensen en organisaties bij het optimaliseren van de communicatie zodat gemeenschappelijke doelen gehaald worden en de onderlinge verhoudingen verbeteren. Dit begint met échte aandacht voor elkaar. Zender en ontvanger goed op elkaar afstemmen en het brengen van authentieke boodschappen. Door het vergroten van het empatisch vermogen en zorg te dragen voor betekenisvolle overdracht van informatie vergemakkelijken wij de onderlinge communicatie tussen mensen. Op deze wijze dragen wij aantoonbaar bij aan een betere samenwerking en dus aan betere resultaten van die samenwerking. Als jij op zoek bent naar optimale communicatie maak dan gerust eens een vrijblijvende afspraak via team@sfib.nl of bel naar 085-4867380.

 

Communicatie

 

Op alle aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten van Special Forces in Business B.V. zijn de Algemene Voorwaarden van Special Forces in Business B.V. van toepassing. Een exemplaar wordt u op aanvraag toegestuurd. Special Forces in Business B.V. is sedert 26 februari 2018 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds deze datum neemt deze besloten vennootschap alle activiteiten, overeenkomsten, daaruit vloeiende verplichtingen en alle middelen van Ares Beheer B.V. over die, tot deze datum, behoorden bij de handelsnaam Special Forces in Business welke, tot deze datum, in eigendom van Ares Beheer B.V. was.

Special Forces in Business B.V.

Anthonie Fokkerstraat 63C

3772 MP BARNEVELD

KvK: 71002200

ING rek: NL 30 INGB 0006 6630 89